Xavier Trias guanya eleccions
Foto: Jordi Borràs (ACN)

(ACN) Xavier Trias ha assegurat que està convençut que Jaume Collboni no intentarà pactar amb els comuns i ERC per desbancar-lo i arrabassar-li l’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona després de les eleccions municipals 2023. Ho ha dit en una entrevista a RAC1 en què ha recordat que fa quatre anys es va produir “una situació molt negativa”, en referència al que ell ha denominat “operació Valls”. En aquest sentit, ha dit que va ser un moviment del qual “tothom està molt penedit”.

Així, ha afirmat que confia que la voluntat de totes les formacions sigui que governi la llista més votada. Per tot plegat, el cap de llista de Trias per Barcelona ha apostat per forjar un “govern fort” amb “fórmules d’entesa” amb els socialistes i els republicans, i ha manifestat la seva voluntat de tenir Maragall “a prop”.

Xavier Trias ha assumit el seu paper de guanyador de les eleccions i ha dit que encetarà una ronda de converses amb les diferents formacions per “trobar els acords suficients per poder governar”.

Amb tot, ha reiterat la seva voluntat de fer possible “un canvi” a Barcelona perquè, des del seu punt de vista, “és el que demanava la gent”. Ha dit que tindrà en compte els resultats, però ha expressat que preferiria establir acords amb el PSC, amb qui suma 21 regidors, i amb ERC. “Tinc una bona col·laboració amb tots dos i parlarem a veure com es poden fer les coses”, ha indicat.

Trias, partidari d’un “executiu fort”

Ha negat que existís un acord previ a les municipals per governar amb Collboni, però s’ha mostrat convençut que el líder socialista no intentarà arrabassar-li l’alcaldia pactant amb Colau i Maragall.

A més, ha considerat que a Maragall “li van fer una ‘trastada'” i ha apuntat que li agradaria tenir el cap de llista dels republicans “a prop” perquè tots dos comparteixen una relació “bona i positiva”.

Tot i que no descarta governar amb minoria i assolir pactes externs puntuals, s’ha mostrat partidari de crear un executiu “fort” que no generi “complicacions durant tot el mandat”.

Martí Galbis diu que Trias ja ha intensificat converses per explorar aliances

Jordi Martí, el número tres de la candidatura de TriasxBCN, ha assegurat que tot just ara comencen les converses i ha avisat que Trias és guanyador i que s’ha de respectar la llista més votada. A banda, ha destacat que ell representa el canvi i que no seria lògic que el canvi vingués d’una part que ha governat en la darrera legislatura, en referència al PSC. Martí ha explicat que Trias ja ha començat a parlar amb les candidatures per formar govern i explorar aliances per poder governar. També ha admès que la convocatòria de les eleccions generals condiciona les negociacions.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?

A continuació et fem un índex per facilitar-te la navegació i anar als resultats que t’interessin!