L’alcaldessa en funcions i candidata de BComú, Ada Colau, ha assegurat que està compromesa amb l’objectiu d’aconseguir un govern progressista a Barcelona amb PSC i ERC. “M’hi bolcaré en cos i ànima”, ha assegurat en una compareixença aquest dimecres al matí a l’Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, ha avançat que les converses amb socialistes i republicans “tot just han començat” i que es mantindran amb discreció. Tampoc no ha volgut detallar quina fórmula es podria aplicar i si podria implicar que ella assumís l’alcaldia. “No estem parlant de cap hipòtesi en concret”, ha afirmat.

La candidat de BComú és optimista i recorda que fa quatre anys també era molt difícil i finalment va ser possible. “No descarto aconseguir aquest govern progressista”, ha dit, i ha descartat obrir qualsevol pacte a la resta de formacions. Colau també ha assegurat que recollirà l’acta de regidora el 17 de juny quan es constitueixi el nou Ajuntament.

“No aniré a les llistes de les properes eleccions generals”

Colau també ha descartat “completament” anar a cap de les llistes de les properes eleccions generals del 23 de juliol, com s’havia especulat. “No aniré a les llistes, perquè el meu compromís és amb Barcelona i que hi hagi un govern progressista a la nostra ciutat”. Tot i això, s’ha mostrat disposada a “ajudar en tot el que pugui” la vicepresidenta Yolanda Díaz. “Estic convençuda que Díaz és la millor candidata. L’ajudaré però des de Barcelona”.