El soroll i la música hi són. Això és el que recullen els vídeos enregistrats pels veïns. Des que es va desallotjar Can Vies, l'Ajuntament ha rebut 38 trucades per molèsties, ja sigui per concerts, altres activitats o obres. També hi ha hagut 34 queixes per escrit, tot i que 27 són de dues mateixes persones. Amb tot plegat, la Guàrdia Urbana ha aixecat 14 actes per obres i activitats sense llicència. Unes xifres que PSC i PP consideren insuficients. El govern nega inacció, però reconeix que potser no ha actuat amb prou eficàcia a Can Vies. ALBERTO VILLAGRASA, regidor del PP "Hacen lo que quieren, lo que les viene en gana. Se pasan por el forro, permítame la expresión, la convivencia y el descanso de los vecinos. Hace falta un poquito más firmeza." ASSUMPTA ESCARP, regidora del PSC "Can Vies és el fracàs d'una gestió, Can Vies ningú veu que tingui fi." JOAQUIM FORN, tinent d'alcalde de Seguretat i Mobilitat "Tenim un problema localitzat a Can Vies, el reconeixem, no tinc cap problema a dir que hem de buscar una solució que en aquests moments no la tenim." Les veus menys crítiques amb les activitats de Can Vies han estat les d'Iniciativa i Esquerra, que demanen poder-les fer compatibles amb els interessos dels veïns. JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "Creiem que cal donar continuïtat a les activitats crítiques i alternatives de Can Vies, cal donar-hi continuïtat." JOAN LAPORTA, regidor d'ERC+Dcat+Rcat "Segurament hi ha punts de conflicte. Des del nostre punt de vista si hi ha punts de conflicte s'han de prioritzar els interessos dels veïns." El regidor de Sants s'ha reunit aquesta setmana amb veïns de la zona per trobar solucions. El govern manté l'aposta d'obrir un procés participatiu per decidir com urbanitzar Can Vies i els entorns propers afectats per la cobertura del tren.

Des del desallotjament de Can Vies, el consistori ha obert 11 actes per activitat sense llicència i 3 més per obres sense llicència, i una de les quals ha derivat en una denúncia. A més, l’Ajuntament ha rebut 38 trucades per molèsties i 34 queixes per escrit.

“Ni màniga ampla ni acceptació del fenomen okupa”, s’ha defensat Forn després que el popular Albert Villagrasa ha acusat el govern d’enviar el missatge de “fes el que vulguis que no passa res”. La Comissió de Seguretat ha debatut una proposició del PP en què es reclamava la compareixença de Forn per explicar les denúncies i sancions aplicades a les persones que ocupen l’edifici o solar de Can Vies des del maig.

El text dels populars també demanava informació sobre les acampades a la plaça de Catalunya i la Vila de Gràcia. Però tant des del govern com des de l’oposició s’ha insistit a desvincular la problemàtica de Can Vies. En canvi els populars, per boca del regidor Villagrasa ha criticat les intervencions de l’alcalde, Xavier Trias, durant l’acampada que hi va haver a la plaça de Catalunya en suport al 9-N: “L’alcalde els riu les gràcies. El missatge és que si vols aconseguir una cosa, cridis un grup d’amics i per la força aconseguiràs el que vulguis”.

Des de les files socialistes, Assumpta Escarp ha coincidit a qualificar de “frívoles” les declaracions de Trias: “Els Mossos d’Esquadra se senten desautoritzats”. Escarp ha considerat que Can Vies suposa “el fracàs de la gestió del govern”. Una crítica que ha repetit el regidor d’ICV-EUiA Joaquim Mestre, que ha assegurat que el que més els preocupa és “la manca de propostes i lideratge”.

Joaquim Forn ha dit per concloure que confia que aviat es podrà trobar una solució més definitiva que pugui satisfer els veïns. Per part d’Unitat per Barcelona, el regidor Jan Laporta creu que hi ha marge per al diàleg i que s’ha de poder conciliar la continuïtat de l’activitat crítica i alternativa amb els interessos veïnals, això sí, “prioritzant sempre el benestar d’aquests veïns”.