Xavier Trias ha descartat qualsevol possibilitat que Junts demani l’alcaldia de Barcelona a canvi de facilitar la investidura de Sánchez. En una entrevista a RAC1, ha assegurat: “S’ha de ser seriós. Junts no demanarà que jo sigui alcalde de Barcelona“. Tot plegat després dels resultats de les eleccions generals 2023. La formació liderada per Laura Borràs tindrà un paper clau en la possible investidura del candidat del PSOE. Trias creu que Junts, d’entrada, no ha de dir que no al suport a una investidura: “El partit socialista ha de plantejar què ofereix perquè aquests quatre anys vinents siguin profitosos per Catalunya”.

També creu que “l’ideal” seria que no hi hagués una repetició electoral, però afirma: “Si no són capaços de canviar d’actitud i de prendre certes decisions, hi haurà eleccions”. Ha refusat parlar de línies vermelles com l’amnistia i el referèndum.

Crítiques a Collboni

Trias també ha carregat contra Jaume Collboni pel suport que va rebre del PP per a la seva investidura. “Ha enganyat la gent. Es va presentar dient que seria l’alternativa de Colau i que no rebria el suport del PP i perquè jo no sigui alcalde ha fet tot el contrari. És una situació vergonyosa i un engany per als votants”. 

Assegura que ja va advertir l’actual alcalde sobre el que podria passar. “No fer-me alcalde a mi perquè soc nacionalista crea un problema. Què fareu quan ens necessiteu?” i ha afegit que ara, aquest ajut “no és que tingui un preu. Exigeix unes condicions i unes maneres d’actuar totalment diferent a preu estatal”.