L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha comparegut a l’Ajuntament de Barcelona aquest dilluns per valorar els resultats del 23-J, sobre la futura negociació per la investidura de Pedro Sánchez, ha afirmat: “Barcelona no serà mai moneda de canvi”. Ho ha fet en al·lusió al paper de Junts en la governabilitat d’Espanya. El socialista ha assegurat que els resultats de les eleccions generals 2023 han donat una clara victòria al PSC a la ciutat i que el mandat popular és molt clar: “Fer un govern progressista liderat per Pedro Sánchez”. També ha remarcat que cal que totes les forces polítiques catalanes ho entenguin així.

“Barcelona és la capital progressista”

Jaume Collboni s’ha mostrat molt satisfet amb els resultats, que han donat al PSC una clara victòria, que qualifica d‘històrica a la ciutat i també a Catalunya. L’alcalde ha afirmat: “Barcelona ha demostrat que és la capital progressista d’Espanya”. També ha assegurat que ara la ciutadania vol acords, diàleg i política útil.

El socialista ha recordat que més de 240.000 barcelonins han votat el PSC i que a tot Catalunya han estat més d’1.200.000 persones. Collboni ha admès que no tots els suports que han obtingut han estat de votants socialistes i que hi ha moltes sensibilitats diferents. Per això, ha insistit que el mandat és el de fer un govern progressista per fer “que Espanya continuï avançant”.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?