L'alcalde ha aprofitat la visita a Madrid per fer pedagogia sobre la consulta sobiranista. Trias ha fet gal·la del seu passat com a diputat pactista al Congrés i ha instat al diàleg per gestionar l'encaix de Catalunya amb Espanya que, ha dit, no pot seguir com fins ara. Davant de polítics i empresaris madrilenys, l'alcalde ha reiterat que la consulta serà legal i que és necessari saber què opina la gent. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Yo creo que es mejor gestionar desde no buscar segun que enfrontamientos, poner logica, sentarse, ver que nos separa, ver que nos une y ver que soluciones se le pueden dar. Pero negarse a aceptar la consulta creo que es un gravísimo error" En el mateix acte, Trias s'ha referit també a les dues reunions posteriors amb el ministre d'Hisenda i la de Foment per abordar temes pendents de la ciutat com les estacions de la Sagrera, Sants i el finançament del transport públic. L'alcalde s'ha mostrat optimista, ara bé, ha admès que no en sortirà amb la maleta plena però amb la confiança d'assentar les bases per a futures enteses. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Yo lo único que voy a pedir siempre es que cuando me digan una cosa se cumpla. Yo no vengo a llorar. Yo vengo a explicar que tenemos posibilidades de ir muy bien. Yo al ministro y a la ministra les digo que apoyar a Barcelona es garantía de éxito." reunions amb els dos ministres s'han fet a porta tancada i sense càmeres per petició expressa del mateix alcalde. Una manera de fer, sense la pressió dels mitjans esperant a la porta, per la qual Trias ja ha apostat en anteriors ocasions per arribar a acords per a la ciutat.

Reprendre el diàleg entre Madrid i Barcelona

L’alcalde de Barcelona ha defensat que cal trobar punts de diàleg entre Catalunya i Espanya i ha afirmat que negar-se a preguntar als catalans és erroni. En aquest sentit ha dit que la consulta ha de servir per conèixer què pensa la societat, una proposta que no pretén anar en contra de ningú.

Pel que fa a l’economia, Trias ha dit que hi ha “un problema fiscal” en la relació entre Catalunya i l’estat espanyol i ha afirmat que si Catalunya s’independitza no hi ha d’haver cap problema en què continuï utilitzant l’euro com a moneda, tal com fa Andorra.

Reunions a porta tancada

Trias ho ha afirmat al Nueva Economía Fórum, poc abans de reunir-se amb els ministres d’Hisenda i Foment, Cristóbal Montoro i Ana Pastor. En les trobades, el líder convergent vol reclamar a Montoro que Barcelona rebi una part de l’IVA que genera el turisme a la ciutat; pel que fa a Foment, està previst que es parli de les obres de la Sagrera, que  es reprendran el proper 15 de març.