RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "No demanem cap mena de reprovació ni personal ni política de Cristina de Borbón, el que posem en qüestió és que ostenti la màxima distinció de la ciutat." ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "Vostè ja l'ha condemnat, vostè ja substitueix la presumpció d'innocència per la presumpció de culpabilitat." GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "Tornem a parlar d'aquest tema el dia que hi hagi sentència, perquè sinó, des d'aquest grup pensarem que estem assistint a un republicanisme populista." JOAN LAPORTA, regidor d'ERC+Dcat+Rcat "Nosaltres votarem a favor per coherència, repeteixo, al fet que ja als seus inicis ja no hi estàvem d'acord." JORDI MARTÍ, regidor de Presidència i Territori "Seria improcedent, processalment inadequat, iniciar aquesta revocació. Entenem que no hi ha en aquests moments una condemna d'aquesta persona."

Gomà ha proposat aquest dimecres a la Comissió de Presidència aprovar el procés per revocar la Medalla d’Or que va rebre Cristina de Borbó l’any 97. La proposta coincideix amb la demanda que van fer un grup de persones públiques al mateix alcalde i que els ecosocialistes van decidir traslladar a l’Ajuntament. La majoria de grups municipals han defensat la presumpció d’innocència de la infanta i han assegurat que el procés judicial continua obert i que, per tant, no hi ha cap sentència. Això no vol dir que en un futur no es pugui reprendre el tema. El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha afirmat durant la comissió que en cas que hi hagi sentència que condemni la filla del monarca es podrà iniciar el procés per retirar-li la medalla.

Ricard Gomà ha assegurat, durant la intervenció, que “no tenim intenció d’acusar-la judicialment”, i ha justificat la revocació per la situació actual que viu la monarquia a Catalunya. Gomà ha assegurat que és incomparable el que representa per a la ciutat la figura de la infanta amb altres personalitats que han rebut la Medalla d’Or de la Ciutat, com Moisès Broggi o Josep Maria Huertas Claveria.