La proposició del Partit Popular demanava aprovar un canvi en l’apartat 2 de l’article 46 de l’ordenança, ja que entén que la normativa és “insuficient” perquè només prohibeix consumir alcohol a la via pública en envasos de vidre o llauna. Amb els canvis que s’hi introdueixin, la portaveu popular, Àngels Esteller, ha argumentat que la Guàrdia Urbana no tindrà dubtes a l’hora d’aplicar-la. Pel PP, el “botellón” segueix causant grans problemes de convivència: “´És una realitat a la plaça del Sol i de la Virreina, al Parc de les Tres Xemeneies i al Turó Park”. I és per això que “no pot haver-hi ambigüitats: hi hem d’actuar”, ha afegit Esteller. Des de les files populars, es considera que l’augment de les sancions per consum d’alcohol al carrer (del 26% respecte a 2012) justifiquen que es continuï actuant “amb determinació” i que es tipifiqui amb claredat la prohibició.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha dit que el seu grup està d’acord que s’obri una via per a l’aprovació d’aquesta modificació, “en coherència amb el que hem dit sempre” perquè, ha afegit, “clarifica”. Forn ha afirmat que “aquesta ordenança ha estat absolutament útil i necessària” però que cal seguir perseguint el consum d’alcohol al carrer. El govern s’ha donat 30 dies per acordar un nou text i, en un futur, tornar-lo a la comissió i aprovar-lo, després de passar a exposició pública.

El PSC, ICV-EUiA i UxB han votat en contra d’aquest “enduriment simbòlic”, i d’una proposta que, segons el portaveu ecosocialista, Joaquim Mestre, està “carregada de simplisme i propaganda”. Qui va se la “mare” de l’ordenança, Assumpta Escarp, ha dit que la prohibició ja preveu actuar “sigui l’envàs que sigui”, sempre que es causin molèsties, i per raons mediambientals. Per Joan Laporta, d’UxB, guanya “la falsa moral del PP, que prioritza l’estètica al davant de la qualitat de vida dels ciutadans”.