RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal ICV-EUiA "El Mobile no es posa en risc per una mobilització ciutadana. La millor manera d'aportar tranquil·litat i serenitat ciutadana en el tema dels transports és demanar a l'alcalde que acompleixi la proposició aprovada a l'Ajuntament i que defensi la retirada del cop de tarifa de 2014. Mai una sanció per part de l'administració és la solució a la problemàtica que té un ampli suport social. Es tracta de buscar una solució democràtica. Retirar tarifes 2014 i després començar el diàleg i buscar solució definitiva."

Ricard Gomà ha dit aquest dimecres a l’entrevista del ‘BTV notícies matí’ que la protesta del transport públic convocada per al 24 de febrer no fa perillar la continuïtat del MWC, tal com va apuntar aquest dimarts l’alcalde de Barcelona. Gomà ha demanat a Trias que compleixi amb la proposició que es va aprovar a l’Ajuntament per anul·lar l’augment de tarifes per a 2014. D’entrada, proposa retirar l’increment de preus d’aquest aquest any i engegar després un procés de diàleg sobre el finançament del transport públic. El líder ecosocialista defensa una llei que obligui otes les administracions públiques a finançar econòmicament el sector.

De  les sancions que l’Ajuntament vol imposar als usuaris que protestin aturant la circulació del metro, Gomà també n’ha parlat. Considera que és poc eficaç multar els ciutadans quan es tracta d’un problema que “té un gran consens social”.

Durant l’entrevista, Gomà ha repassat altres temes d’actualitat com la reforma de les Glòries. S’ha mostrat satisfet sobre l’obra que ha engegat l’Ajuntament tot i que ha defensat la idea de treure un carril de vehicles en cada sentit de la Gran Via. En canvi,  ha estat força crític sobre la futura remodelació de la Diagonal. Gomà considera que es tracta d’una “transferència de diner públic a un lobby de comerciants amb botigues de luxe” i que actualment les necessitats de la ciutat són unes altres, com ara resoldre la problemàtica d’aluminosi que afecta alguns barris de Barcelona.