ENRIC TRUÑÓ, comissionat candidatura Barcelona-Pirineu 2022 "De fet el meu contracte s'acabava el 30 de setembre. Vam perllongar octubre i novembre per la feina molt precisa què havíem de fer. Però el 30 de novembre de totes totes s'havia acabat. Era un contracte per a la candidatura de 2022. L'alcalde ha considerat que un nou projecte, per a 2026 significa una nova etapa. Volen refer l'equip i a mi em sembla la mar de bé i no perquè sigui un masoquista. A mi m'agrada molt treballar en un projecte per a aquesta ciutat. M'hi sento compromès i si, a més, té una dimensió de país, encara més. Si has de relligar àrea metropolitana amb els Pirineus, que estimulant. Esport i olimpisme, que són les coses amb les que he treballat més en la meva vida. Feliç que l'alcalde Hereu primer i, després, Trias em mantingués la confiança de poder conèixer la realitat del país, com ho he pogut fer i d'entregar un treball que el mateix Trias va dir que tenim una candidatura molt consistent i que resol els requeriments de les federacions internacionals i del Comitè Olímpic Internacional, que són molt complexes."

Enric Truño ha explicat al ‘BTV notícies matí’ que va deixar de treballar per al consistori perquè el 30 de setembre de 2013 se li havia acabat el contracte, i tot i que van perllongar-li uns mesos més la feina, es va preferir que un altre equip s’encarregués del projecte per a 2026, un cop descartada la candidatura de Barcelona-Pirineu per a 2022. No va ser fins al gener que es va conèixer la decisió de l’alcaldia. Truñó ha volgut, doncs, treure importància a les crítiques llançades a Trias per haver-lo apartat. L’alcalde va insinuar en el plenari que Truñó havia desobeït els seus superiors, en al·lusió a la regidora Maite Fandos, qui passarà a assumir les seves funcions. L’excomissionat ha defensat el treball fet al capdavant de la seva àrea i ha dit sentir-se’n orgullós. Tant és així que ha dut a l’entrevista el dossier que va entregar a l’alcalde sobre la viabilitat de la candidatura de Barcelona-Pirineu.

15 vegades més d’impacte econòmic que el MWC

Truñó ha assegurat que Barcelona “no es construeix a cop d’esdeveniments”, tot i que ha reconegut que això ajuda el desenvolupament de la ciutat. L’impacte econòmic d’uns jocs d’hivern suposa 15 vegades més del que aporta la celebració del Mobile World Congress, ha afirmat. L’ex home fort del projecte olímpic ha defensat la candidatura de 2026, si bé ha alertat dels inconvenients que pot suposar l’actual crisi d’encaix entre Catalunya i Espanya. “Hi ha d’haver molt ‘fair play’” entre uns i altres, ha afirmat.