XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "El fet del dret a decidir, que hi hagi una votació el mes de novembre, no vol dir que s'aconsegueixi el que un es proposa però és evident que això agafa un camí que ens obliga a estar preparats i tenir previstes totes les circumstàncies que es donin. Estem d'acord en què es creï aquest consell assessor i que hi participi el teixit econòmic, social i veïnal de la ciutat."

Per tant, la ciutat es dotarà d’un nou òrgan en què participaran “el teixit econòmic, social i veïnal de la ciutat” i que treballarà conjuntament amb el consell assessor creat per la Generalitat. Així ho ha confirmat l’alcalde, Xavier Trias, que ha destacat que Barcelona ha d’estar al servei de “tots els pobles i ciutats, i també del Parlament i del govern de Catalunya”.

Segons Portabella, que va fer la proposta a Trias a principis de febrer en una conferència al CCCB, “Barcelona ha de tenir clar quin és el full de ruta d’una capital d’estat”, i ha afirmat que s’han de preveure aspectes com el finançament de l’Ajuntament o la gestió dels edificis que l’Estat espanyol té a Barcelona.