JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "No sabem si la resposta que se'ns donarà serà la que nosaltres volem que se'ns doni. Que no és, només, 'si home no patiu pas', sinó 'marchando que fem tard'."

Jordi Portabella ja va anunciar la intenció de crear un consell assessor per a la transició de Barcelona a capital d’estat en una conferència al CCCB a mitjan febrer. Dies després, va formalitzar la petició en el ple d’aquell mes en forma de proposició, un text que, finalment, la coalició va retirar de l’ordre del dia perquè en perillava l’aprovació. El mateix Portabella ha assegurat aquest dimecres que tenia assegurat el vot favorable de CiU i ICV-EUiA però que, un dia abans, “els va agafar una situació de descomposició” que va fer perdre la majoria per tirar la proposta endavant.

El líder independentista espera que l’alcalde, Xavier Trias, accepti el prec “amb tots els ets i uts”. “No sabem si la resposta que se’ns donarà serà la que nosaltres volem que se’ns doni. Que no és, només, “si home, no patiu pas”, sinó “vinga que fem tard'”, ha dit Portabella. El president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona creu que el procés de transició nacional que faci la capital “és molt rellevant”. Portabella proposa que el consell estigui format per persones independents i polítics que donin suport al govern municipal en la transició de la ciutat a capital d’estat.