XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona Em sembla difícil d'entendre la gent que no està d'acord amb l'acord que hem fet amb els eixos comercials. Nosaltres continuem tenint les portes obertes a negociar, però amb un condicionat que sempre he dit: nosaltres no farem segons quines coses en contra dels eixos comercials i de la gent que representa el comerç d'aquesta ciutat. Arribar a un acord que et permet fer activitat econòmica més dies a l'any amb un horari més ampliat del que hi havia ara, jo crec que hi ha comerços que fan un esforç i no fer aquest pas endavant o intentar bloquejar aquest pas endavant jo sincerament crec que és una equivocació.

L’alcalde ha admès que l’acord a què es va arribar amb una part del sector comercial “no va ser fàcil”. “Hi ha comerços que fan un esforç i no fer aquest pas endavant o intentar bloquejar-lo crec que és una equivocació”, ha afirmat Trias, que ha demanat a l’oposició que “no es pot aturar la ciutat”. “La democràcia no és tant posar-nos d’acord els partits polítics sinó amb la gent del comerç”, ha defensat.

Tot i això, Trias ha defensat mantenir el punt sobre l’ampliació d’horaris comercials a l’ordre del dia del ple perquè creu que és important que tothom hi expliqui la seva posició. Admès el rebuig, l’alcalde ha dit que està obert a negociar amb una condició: “No farem segons quines coses en contra dels eixos comercials i de la gent que representa el comerç d’aquesta ciutat.”