JAUME COLLBONI, alcaldable del PSC "Un alcalde que no té model, un alcalde que no té lideratge, un alcalde que no dialoga, el que fa és improvisar i fer pedaços. I a vegades, els pedaços i les improvisacions les fa amb alguns sectors de la ciutat però s'oblida que, finalment, qui ha d'aprovar i prendre les decisions al plenari som els grups." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Un altre exemple i no és el primer que tenim en el mandat, d'un govern que és incapaç de generar majories polítiques a l'entorn d'allò que defensa. Des del nostre punt de vista benvinguda sigui la derrota del govern en aquest cas."

El PSC justifica el “no” a la proposta del govern perquè asseguren que no hi ha hagut cap petició formal de diàleg. “Aquí hi ha hagut un SOS perquè perdien una votació; així no es pot parlar de model ni esperar a què el PSC accepti una proposta” ha retret Collboni a Trias. El líder del PSC ha acusat l’alcalde “d’improvisar i fer pedaços i oblidar-se que qui ha d’aprovar les decisons al plenari som els grups”. Collboni s’ha mostrat disposat a seure i negociar amb el govern una proposta d’ampliació d’horaris comercials, amb la condició que no creixin en metres quadrats ni Glòries ni La Maquinista i que es delimitin zones turístiques per l’obertura en diumenges en comptes de fer-ho a tota la ciutat.

Com el PSC, també el Grup Municipal d’ICV-EUiA ha defensat aquest dijous el “no” a l’acord d’obrir els diumenges de juliol i agost de 10 a 14 h, assumpte que s’ha de debatre al ple de divendres. Ricard Gomà (ICV-EUiA) considera que la proposta obre la porta a un canvi de paradigma del model comercial a la ciutat. El líder d’Iniciativa ha retret al govern “incapacitat de generar majories polítiques a l’entorn d’allò que defensa”. “Des del nostre punt de vista benvinguda sigui la derrota del govern en aquest cas i i la defensa del model comercial de la ciutat”, ha celebrat Gomà.