RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Estem convençuts que la correlació de forces polítiques variarà substancialment. Crec que l'espai socialista a Barcelona ja no té perquè ser en el 2015 el motor de l'alternativa i, en canvi, això es pot situar en un espai polític d'esquerra alternativa en el qual ICV-EUiA serà un actor fonamental."

“Les maneres de fer alternativa no poden reproduir les del passat”

. Així de contundent s’ha expressat el líder d’Iniciativa, Ricard Gomà, en un esmorzar informatiu al Fòrum Tribuna Catalunya. Gomà creu que a Barcelona hi ha “un enorme potencial d’alternativa perquè el govern de CiU no és la referència de la majoria social de la ciutat”. Ara bé, dubta que sigui el PSC qui, com en governs tripartits anteriors, lideri aquesta alternativa. “L’espai socialista a Barcelona ja no té perquè ser en el 2015 el motor de l’alternativa i, en canvi, això es pot situar en un espai polític d’esquerra alternativa en el qual ICV-EUiA serà un actor fonamental”, ha assegurat.

En el mateix esmorzar informatiu, Gomà ha coincidit amb l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, amb qui té prevista una reunió aquest dimecres a la tarda. El líder d’ICV-EUiA ha dit, en tot cas, que “l’alternativa no s’ha de construir a través de pactes entre les cúpules dels partits polítics”. Gomà s’ha mostrat partidari de “dotar de referent polític la mobilització social i ciutadana que hi ha hagut aquests anys a Barcelona”.

En la conferència inicial, Gomà ha criticat l’acció de govern de l’alcalde Trias, a qui ha acusat de tenir “prioritats equivocades”, apostar per les privatitzacions i optar per un model que situa “la bombolla turística” en el centre de l’economia urbana. Eixos que “alimenten la desigualtat social i l’especulació econòmica”. En el torn de preguntes dels assistents, Gomà ha advocat per canviar la política de promoció turística de la ciutat.