“Un carrer no es pot ocupar, però una plaça sí; tot i que no es pot ocupar un espai públic eternament”, ha dit Trias durant la presentació de la campanya solidària “Barcelona dóna la cara per la sida”. L’alcalde assegura que altres vegades s’ha pactat amb els manifestants que se’n vagin “i en aquesta ocasió s’actuarà com sempre”. Trias ha fet una defensa del dret dels ciutadans a manifestar-se de manera pacífica, tal com ha ocorregut en les últimes concentracions a favor del dret a decidir.

“A Barcelona no s’hi pot acampar”, segons el PP

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que Xavier Trias té l’obligació de “fer complir la llei i les ordenances per a tothom” i que a Barcelona qualsevol persona es pot manifestar “però no acampar-hi lliurement”. Els populars consideren que acampar a l’espai públic limita la mobilitat i l’ús ciutadà de places i carrers a la resta de barcelonins.

Fernández Díaz ha demanat establir un criteri d’aplicació de la llei, les ordenances i la convivència. “Avui pot ser la plaça de Catalunya, demà pot ser alguna altra plaça i per les mateixes o bé diferents raons a les de l’acampada.”