El Ministeri de l’Interior ha destinat 300 efectius d’antiavalots de la Unitat d’Intervenció Policial, per protegir els edificis del Govern espanyol a Catalunya, en total set nous grups procedents de diverses parts de l’estat. Aquests efectius s’uneixen als dos grups de la UIP a Barcelona i, no es descarta ampliar com a mínim en dos grups en els propers dies.

Segons fonts del Ministeri de l’Interior, els antiavalots s’encarregaran de protegir els edificis de l’Estat com la Delegació del Govern espanyol, la Prefectura Superior de Policia o altres instal·lacions que “pel clima social i polític” puguin ser  objecte de protestes o estar en el recorregut d’alguna manifestació. Fonts del Ministeri d’Interior emmarquen  aquest moviment d’efectius dins de “la normalitat”.

El dilluns es va produir la primera de les concentracions de diversos col·lectius de l’esquerra independentista cridant a la desobediència. Aquest dimarts unes dues-centes persones van acampar a les portes de la Delegació del Govern amb la intenció d’impedir el funcionament de la institució. Els Mossos van retirar la vintena de tendes d’acampada i van desallotjar les persones que protestaven a la calçada. Aquest dimecres a la tarda hi ha una nova concentració de protesta convocada.