Forn ha volgut destacar que a l’Ajuntament hi ha una “àmplia majoria de partits” que ja es van posicionar al ple extraordinari de la setmana passada a favor de la consulta i de facilitar des del consistori els recursos necessaris per fer-la possible. “Confiem que malgrat hi hagi aquest recurs que s’ha presentat, es pugui aixecar i nosaltres puguem celebrar una consulta absolutament democràtica”, ha declarat Forn.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha reiterat el suport de la coalició al 9-N i ha reclamat al govern municipal que mantingui en ferm el mandat que es va aprovar al ple de la setmana passada. “I el mandat és molt clar: situar l’Ajuntament al costat de tots els dispositius que ens han de portar a poder votar el 9 de novembre”, ha recordat Gomà. El líder ecosocialista ha insistit que “digui el que digui el Constitucional, la llei de consultes es pugui desplegar”.

El president de la Federació de Barcelona del PSC, Jaume Collboni, en canvi, s’ha mostrat convençut que tant l’alcalde, Xavier Trias, com l’Ajuntament “compliran la llei i per això estem molt tranquils”. “Nosaltres estem a favor d’una consulta legal i acordada”, ha reiterat Collboni, que ha criticat algunes posicions de partits polítics que aporten “crispació”. “No contribuirem a crispar l’ambient sinó a buscar solucions”, ha sentenciat.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz també confia que l’alcalde acatarà les decisions del Tribunal Constitucional. “Seria incomprensible que un alcalde que demana als barcelonins pagar els seus impostos, després infringeixi les lleis i les resolucions del Tribunal Constitucional”, ha dit Fernández Díaz.