Aquest dimecres el Ministeri de l’Interior ho ha confirmat. El fins fa poc major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha estat relegat a fer tasques administratives a la comissaria de la travessera de les Corts.  Trapero continua treballant dins els cos, però apartat de les funcions operatives de la policia catalana i  des de fa una setmana ocupa un despatx en les dependències policials de la travessera de les Corts. El nou càrrec comportarà que Trapero no tingui cap tipus de responsabilitat operativa en el cos.

El  28 de octubre es va publicar al BOE la destitució tot i que manté el grau perquè és de caire vitalici. El ministeri de Juan Ignacio Zoido va rellevar-lo per Ferran López, fins aleshores número dos del cos.

Trapero, que té el passaport retirat, està investigat per un delicte de sedició per l’actuació que va tenir el cos en els fets del 20 de setembre a l’entorn del Departament d’Economia. Per aquests mateixos fets, els líders de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, són a la presó de manera preventiva.