“El ‘pressing ERC’ no ens afecta”. Així de contundent ha respost el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, a la pressió que l’alcaldessa, Ada Colau, va posar aquest dimarts als republicans perquè avalin la connexió del tramvia per la Diagonal. Bosch ha reclamat al govern que concreti el model de gestió, que signi el conveni amb l’ATM per al finançament de les obres i que presenti el projecte. Per tot plegat, el dirigent d’ERC ha dit que “el pitjor enemic del tramvia és Ada Colau, perquè impedeix que els passos reals es consumin”.

El president del Grup Municipal d’ERC ha recordat que Colau va pactar la connexió del tramvia el 2015 amb Artur Mas, el 2016 amb Carles Puigdemont i ha lamentat que el 2018 encara no s’hagi oficialitzat el conveni amb l’ATM que fixi com retornarà la Generalitat a l’Ajuntament els diners que avanci per fer l’obra. Alfred Bosch també ha insistit que s’expliqui el model de gestió i si es vol continuar aportant diners a l’empresa privada que opera el tramvia i que, segons ell, n’haurà de rebre més si té més passatgers.

Bosch ha reclamat que a banda del tramvia es tinguin en compte també les altres “connexions metropolitanes” com ara la finalització de l’L9/L10. “El pla de Colau és defensar el tramvia i prou?”, s’ha preguntat.  El líder municipal d’ERC ha assegurat que malgrat la insistència del govern, “no farem un pronunciament religiós” sobre el tramvia i ha afegit que “no ajudarem Colau a fer campanya, no és la nostra missió”.