Sobre Joaquim Forn, el portaveu del Grup Municipal Demòcrata ha repassat la trajectòria personal i professional de l’exconseller per demostrar que actua “perseguint el bé” com a persona “de fortes conviccions cristianes“. En aquest sentit, en destaca el caràcter pacífic.

En la carta, Ciurana es dirigeix de principi a fi directament al jutge del Suprem. “Per mi, vostè tenia una presumpció d’humanitat, sentit de la justícia,  capacitat jurídica i coneixement de la societat catalana suficient per fer la seva feina amb solvència. […] Però és evident que amb les resolucions que vostè ha dictat en relació amb el vicepresident Junqueras, el conseller Joaquim Forn i els senyors Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, he vist que estava equivocat”, apunta.

En el seu escrit, el portaveu del Grup Municipal Demòcrata conclou així: “Em té ben desorientat, senyor Llarena. Només li desitjo que, si mai a la vida no es troba davant d’un tribunal de justícia, qui el jutgi s’assembli més a en Quim Forn que no pas a vostè“.

La carta de Ciurana arriba després que el jutge Pablo Llarena hagi decidit mantenir Joaquim Forn a presó perquè hi ha risc de reiteració.