(ACN) Estira-i-arronsa entre el Grup Parlamentari Catalunya en Comú – Podem i el president de la Generalitat aquest dijous al Parlament. Quim Torra ha carregat contra la possibilitat que la líder dels comuns a Barcelona, Ada Colau, acabi revalidant el càrrec d’alcaldessa de la ciutat amb el suport dels socialistes i del grup de Manuel Valls i Cs.
Durant la sessió de control al ple del Parlament, Torra ha considerat que els comuns ara “han de decidir on són”. I els ha advertit: “Saben el que significa el suport de Valls i els seus vots? És el vot de l'”stablishment”, del Pont Aeri, de la casta, dels poders de l’Estat, tots posats en marxa per evitar que la llista més votada, la de l’exconseller Maragall, el faci alcalde de Barcelona”. En aquest sentit, el president ha recordat als comuns que “tenen encara una oportunitat magnífica per aprofitar les hores que queden” fins a la constitució de l’Ajuntament i reconsiderar la seva posició. “No marxin del bloc dels que estan del costat dels drets i les llibertats. Pels seus votants i per la gent”, els ha demanat.

Crítiques dels comuns

La presidenta del Grup Parlamentari de Catalunya en Comú – Podem, Jéssica Albiach, ha considerat que el president i el govern “van fatal” perquè intenten “patrimonialitzar les institucions” en “demanar una resposta de país” si Colau accedeix a l’alcaldia i no acaba sent batlle un independentista com Maragall. Albiach ha fet referència a les paraules de la portaveu del govern Meritxell Budó, que recordem es va posicionar dimarts en contra que Ada Colau es presenti a la investidura. Creu que comportaments com aquest recorden quan l’esposa de Jordi Pujol, Marta Ferrusola, “va dir que els havien robat el govern i era com si els haguessin entrar a casa després de perdre la Generalitat”

També el líder del PSC, Miquel Iceta, ha carregat contra Torra per menystenir els pactes dels ajuntaments que no incloguin governs i alcaldes independentistes.