Més de 90 entitats, col·lectius i associacions han participat en la 20a edició del Festival Raval(s). Es tracta d’una cita sociocultural i col·laborativa que amb els anys ha anat creixent i que, actualment, agrupa diferents activitats com actuacions musicals, xerrades, itineraris, teatre fòrum, tallers, exposicions i intervencions artístiques, entre d’altres.

Les organitzacions participants han incorporat durant tot el procés de creació del festival els tres eixos que constitueixen l’esperit del Raval(s): la lluita contra el canvi climàtic, el racisme i la violència masclista. “La idea és que totes les entitats que hi participin incorporin aquests objectius en les seves activitats”, explica el tècnic de Cultura de Tot Raval, Juan Pedro Diotaiuti.

Migrantour: rutes per mostrar la diversitat multicultural

Les rutes de Migrantour van aterrar a Barcelona el maig del 2022. Són unes rutes que volen mostrar la riquesa i la diversitat multicultural de la ciutat. Amb motiu del Festival Raval(s), la Karina —una de les acompanyants interculturals del projecte— ha ensenyat diversos espais del barri als assistents. Durant la ruta s’ha visitat la botiga de Top Manta, el ‘Gat’, de Botero, i l’Àgora Juan Andrés Benítez, entre d’altres.

Alberto Tarragó, membre de Nexes Interculturals i coordinador de Migrantour, destaca que una de les peculiaritats d’aquestes rutes és que no sempre les realitza la mateixa persona, la qual cosa fa que l’experiència sigui molt diversa: “Per exemple, la Mali és periodista i experta en drets humans, per tant ella parlarà dels periodistes que moren a Mèxic. D’altra banda, la Karina aborda el tema del tràfic de persones i l’explotació sexual“, explica.