Els dos socis del govern municipal a l’Ajuntament de Barcelona, BComú i el PSC, han reivindicat la feina feta aquest mandat “com un sol govern”. Durant la presentació del web que mostra l’acció feta per l’executiu entre el 2019 i el 2023, el tinent d’alcaldia Jordi Martí (dels comuns) s’ha vantat de “la capacitat d’acord i de pacte” que ha tingut el govern encapçalat per l’alcaldessa, Ada Colau.

La realitat és que en les línies gruixudes i els grans projectes de transformació el govern ha actuat com un sol govern”
Jordi Martí, regidor de Presidència i sisè tinent d’alcaldia (BComú)

Martí ho ha dit l’endemà que ERC anunciés que vol reprovar el govern de BComú i el PSC en el plenari municipal per les discrepàncies entre els dos socis. El tinent d’alcaldia ha sentenciat que “s’ha de reivindicar la capacitat de pacte que han tingut BComú i el PSC”, tant per tirar endavant “projectes de transformació” com per aprovar els pressupostos municipals. De fet, ERC ha donat suport a tres dels quatre comptes d’aquest mandat.

El tinent d’alcaldia també s’ha mostrat “molt satisfet de la feina que hem fet” i ha recordat que “no es pot comparar amb cap altre mandat”.

Entenc la preocupació d’alguns grups perquè l’execució d’aquests quatre anys és espectacular. Negar-ho és negar l’evidència”
Jordi Martí, regidor de Presidència i sisè tinent d’alcaldia (BComú)

Junts acusa el govern de fer propaganda

Des de l’oposició, Junts ha carregat contra el govern municipal per la posada en marxa del web que mostra l’acció de l’executiu aquest mandat. El portaveu de Junts, Jordi Martí Galbis, ha dit que “un web a 90 dies de les eleccions no és per fer balanç, és propaganda electoral pura i dura“. Davant de les crítiques, la tinenta d’alcaldia Laia Bonet (del PSC) ha sentenciat que “fem un exercici de transparència; a partir d’aquí que cadascú faci el discurs que hagi de fer”. Bonet també s’ha referit a la reprovació que ERC vol fer al govern.

Moltes lliçons des de formacions que han tingut desavinences fins a trencar el govern de la Generalitat. Les escoltarem, però vaja…”
Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia (PSC)