El Circorts, el festival de circ de carrer emergent i inclusiu, es consolida un any més a la plaça de les Ceràmiques Vicenç, a tocar del Camp Nou. Les companyies d’animació Tresca i la Verdesca, Kakofónicas i Seon han encetat la programació, que s’allarga tot el cap de setmana. Els espectacles es fan en tres escenaris situats a la plaça, on també hi ha un espai Jardins per fer-hi tallers de circ.

‘La Inauguració’, de la companyia Kakofónicas

Hi ha programats 15 espectacles de circ, tant clàssics com contemporanis, que abracen disciplines com les acrobàcies, el trapezi, els malabars o els indefugibles pallassos. Nou s’estrenen a Barcelona i quatre són estrenes absolutes. La majoria són de creació recent, i alguns estan encara en fase de millora. “Procurem tenir uns espais de qualitat, ben dotats tècnicament per tal que les companyies puguin estrenar o provar tot allò que consideren que és encara un ‘work in progress'”, explica Cristina Cazorla, directora artística del Circorts.

Espectacles amb premis

Alguns espectacles estan més que consolidats, i fins i tot han rebut premis, com ‘Maña’, en què Manolo Alcántara construeix un gran arc de caixes pesants utilitzant la menor força possible (Premi Nacional de Circ 2021), o ‘Infinit’, de l’esmentada companyia Seon (guardonat al Festival Circada de Sevilla).

El festival, que és gratuït, es vol accessible per a tothom, paritari en gènere i també inclusiu: el dissabte 18 a les 19.30 h es podrà veure ‘Tu a tu’, coproducció del festival que entreguen artistes amb discapacitat física o intel·lectual.