La nova fase en la construcció dels túnels viaris de la plaça de les Glòries comporta talls de trànsit nocturns. Les restriccions han començat la nit d’aquest dimecres al carrer de la Llacuna, que ha recuperat els tres carrils de circulació.

Les nits del 3 al 4 de juliol i del 4 al 5,  l’actuació es traslladarà a la Gran Via. Aquesta intervenció es farà en dues fases. La primera afectarà els vehicles que vagin en sentit Besòs i servirà per traslladar el trànsit de vehicles des del costat muntanya, on circulen ara, fins al costat mar. La segona fase es centrarà en els carrils d’entrada a la ciutat i també es traslladaran cap el costat mar. Per tant, a partir d’aquest divendres, els sis carrils de circulació quedaran situats al costat mar de la calçada entre el carrer de Roc Boronat i la rambla del Poblenou.

L’excavació del túnel, la part més complexa

Aquest desplaçament es fa en el marc dels treballs d’execució de l’estructura dels túnels de les Glòries. Tindran una longitud de 957 metres i aniran des del carrer de Los Castillejos fins a la rambla del Poblenou. Aquesta etapa de les obres és una de les més complexes, perquè implica excavar per sota dels túnels de Rodalies i metro que creuen la plaça. L’actuació va començar el mes de gener i la previsió és que estigui enllestida el primer trimestre del 2021.