L’Empire State Building podria tenir un edifici mirall a Barcelona. És a què aspira l’actual propietat de la Torre Glòries, la societat d’inversió immobiliària Merlin Properties. Segons avança el portal immobiliari Idealista, pretén convertir-la també en un pol turístic i fer-hi un mirador a l’àtic. Serà una atracció oberta al públic local i estranger que completarà els usos actuals que té la torre com a seu d’oficines.

En la notícia, s’afirma que l’objectiu de Merlin és, doncs, emular l’emblemàtic edifici de Nova York i s’ha aliat amb el grup Mediapro per a fer-ho possible. De fet, segons el portal, serà Mediapro qui es farà càrrec de la projecció audiovisual que es passarà durant la visita al mirador. La propietat hi invertirà 10 milions d’euros i les previsions apunten que l’atracció podria entrar en funcionament en els propers dos anys.

Els detalls del mirador

El projecte es troba en una fase molt inicial, però ja se n’han desvetllat alguns detalls. Per exemple, que per construir el mirador es demoliran els forjats de l’última planta i que el disseny de l’espai anirà a càrrec d’un artista català. A més, Idealista explica que l’entrada es farà pel carrer de Badajoz i els visitants accediran primer a un espai tancat, on començarà la visita.

La Torre Glòries penja el cartell de complet

A banda d’aquest nou projecte, Merlin penja el cartell de complet a la Torre Glòries. Això vol dir que ja s’han llogat totes les oficines. Segons publica Idealista, l’última empresa que ha tancat un contracte per a instal·lar-s’hi és Sisvel, una companyia estatunidenca especialitzada en tecnologia. Compartirà torre amb altres empreses del sector com, per exemple, la multinacional britànica Beazley o bé el Competence Call Center, que treballa per a Facebook.