El carrer de Pere IV llueix una cara nova en el sector més proper al Besòs. La reforma del tram entre la rambla de Prim i el carrer de Josep Pla, de poc més de 400 metres, ha transformat per complet una part d’aquest eix que creua el Poblenou i tot el districte de Sant Martí. Dels quatre carrils que hi havia, dos per sentit, s’ha passat a un sol carril en direcció Besòs i s’ha habilitat un carril bici de doble sentit.

La reforma segueix el patró del tram ja transformat de Pere IV al Poblenou. En aquest cas, però, les voreres són molt més amples, a la banda muntanya arriben als 15 metres, perquè el carrer té aquí més amplada. A més, hi ha noves zones amb vegetació. Les obres, amb una inversió de 5,5 milions d’euros, han servit per instal·lar nou enllumenat, renovar el clavegueram i construir una xarxa de recollida pneumàtica de residus.

Carrer Pere IV

“La transformació de Pere IV és un missatge de la ciutat verda que volem”, ha dit la tinenta d’alcalde Janet Sanz, que ha celebrat haver reduït els carrils d’entrada a la ciutat i “dotar de qualitat l’espai públic”. Les obres a Pere IV, però, no han acabat. A l’octubre s’espera enllestir la reforma del tram entre Josep Pla i Selva de Mar, que segueix la mateixa secció.

Pel que fa a la resta de trams del carrer, la voluntat és continuar la reforma en aquest mandat, tot i que no s’ha precisat per quin es continuarà. Una de les opcions és transformar el tram entre Bilbao i Selva de Mar, per donar continuïtat als trams ja reformats, però la intenció es consensuar amb entitats i la Taula Eix Pere IV i la comissió del 22@ per on començar.

reforma carrer Pere IV

Elogis i crítiques veïnals

Des de l’AV Besòs, Francisco Abad ha celebrat la reforma però hi ha assenyalat “punts foscos”. D’una banda critiquen que l’ampliació de voreres a la cantonada amb la rambla de Prim afavoreix la benzinera que s’hi va instal·lar el 2016 i que compta amb oposició veïnal. Abad també ha denunciat que l’eliminació de carrils a Pere IV ha desviat el trànsit cap al centre de la ciutat al carrer de Cristóbal de Moura.