Un dels moments més emocionants s’ha produït poc abans del partit. Mentre sonava l’himne del Barça, diverses persones han desplegat un llenç amb la paraula “respecte” i el públic ha exhibit estelades en protesta contra les sancions que ha imposat la UEFA per l’exhibició de banderes independentistes en les competicions europees. L’eufòria inicial s’ha convertit en xiulets i crits d’independència, quan ha començat a sonar l’himne de la Champions. L’última multa va ser de 40.000 euros pel partit que el Barça va disputar el 29 de setembre contra el Bayer Leverkusen.

Aquesta onada d’exhibició de banderes s’ha repetit al minut 17.14 de partit, tal com ha explicat Ara És l’Hora.

Diversos culers han penjat fotos a les xarxes socials per mostrar les estelades al Camp Nou amb l’etiqueta #respect.

L’ambient reivindicatiu ha regnat a la rodalia del Camp Nou, on uns 300 voluntaris d’Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana, Drets i la Plataforma pro Seleccions Catalanes han repartit 30.000 estelades per exhibir durant el partit. Tot plegat, és la resposta a les sancions que la UEFA ha imposat al Barça per l’exhibició d’estelades i els crits a favor de la independència.

Amb aquesta acció, les associacions exigeixen a la UEFA que respecti la llibertat d’expressió dels aficionats del Barça, uns aficionats que, majoritàriament, són molt crítics amb l’actitud del màxim organisme europeu del futbol.

De moment no hi haurà una nova multa perquè la UEFA va decidir aquest dimarts suspendre cautelarment les sancions fins que no es resolgui el recurs que va presentar contra l’última sanció. Això sí, per si el recurs no prospera, avui també hi haurà al camp un delegat de la UEFA per prendre nota de l’actitud del públic.