La que va ser responsable de l’àrea d’Economia el mandat anterior ha assegurat que la davallada d’inversions és superior als 84 milions d’euros que surten a l’esborrany del pressupost de 2016. Sònia Recasens ha dit que si la inversió baixa tindrà efecte directe en l’ocupació, i ha exigit al govern municipal que mantingui la mitjana de 400 milions d’euros anuals invertits en el mandat 2011-2015. La regidora de CiU ha acusat l’equip d’Ada Colau “d’incompetents” i de “jugar a fer el triler gastant diners que no tenen i inflant ingressos”.

Per Sònia Recasens, la modificació de crèdit que va aprovar el ple de la setmana passada i la que dibuixa el govern en l’esborrany del pressupost per a l’any que ve poden fer entrar “en perill la tresoreria i la liquiditat” de l’Ajuntament, deixant en suspens mesures com el pagament de factures a 30 dies. “Al principal grup de l’oposició se li acaba la paciència”, ha sentenciat Recasens, que ha afegit que “no ens trobaran en aquesta dinàmica perillosa de vella política deficitària”. La regidora de CiU ha exigit al govern que no faci “cap pas enrere en l’increment de despesa social”.

El govern rebutja valorar “documents de treball”

Fonts municipals han assegurat que l’executiu no presentarà el pressupost fins que l’aprovi la comissió de govern, inicialment previst per dimecres 11 de novembre. Per això, descarten fer valoracions de l’esborrany dels comptes i fer comparacions de xifres encara no definitives. La intenció del govern és incrementar “de manera important” la despesa social per atendre persones “i no fer obres faraòniques”. L’executiu ha lamentat l’ús “poc responsable i poc lleial” d’algun grup de l’oposició per publicitar documents interns de treball.