Amb l’hivern a tocar, i la consegüent davallada de les temperatures, l’alcaldessa ha convocat els directors d’Aigües de Barcelona, Endesa i Gas Natural per parlar sobre el desplegament i l’aplicació de la llei de mesures urgents contra els desnonaments i la pobresa energètica feta per protegir les persones en risc d’exclusió.

Totes dues parts han tractat la manera d’evitar talls de subministrament a les famílies més vulnerables. També  s’ha creat un grup de treball permanent perquè les empreses assumeixin part de les factures que moltes famílies no poden pagar, tal com estableix la nova llei contra la pobresa energètica. Ara per ara les paga l’Ajuntament.

El govern municipal creu que un 10% de la població podria patir pobresa energètica aquest hivern, tot i que ha assegurat que “no estan arribant tots els casos per desconeixement“. Per això ara s’intensificarà la informació per accedir a les ajudes i bonificacions, perquè més enllà de serveis socials, s’atenguin els casos a les Oficines d’Atenció al Ciutadà i les Oficines d’Habitatge. Es començarà a treballar allà on s’ha detectat més pobresa energètica, a Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Ciutat Vella.

En la mateixa línia, i amb la intenció de minimitzar les situacions de vulnerabilitat, la setmana passada Colau ja va advertir la Sareb, el “banc dolent”, d’anar als tribunals en cas que no cedissin els pisos buits que tenen a la ciutat. Es tracta d’una mesura de la nova llei d’emergència habitacional que el govern municipal vol posar en pràctica.