Una cinquantena de persones s’han concentrat davant del consolat turc amb motiu del Dia Mundial de Kobane. L’objectiu de la protesta convocada pel Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan és recordar la resistència de la ciutat davant d’Estat Islàmic i exigir l’obertura d’un corredor humanitari que permeti l’arribada d’ajuda des de Turquia.

La ciutat de Kobane, situada al Kurdistan sirià, va acaparar l’atenció internacional fa poc més d’un any quan va ser objecte d’un fort setge per part de les milícies d’Estat Islàmic. La resistència dels combatents kurds, que van aconseguir contrarestar l’atac, va esdevenir un símbol de lluita.

Arran dels atacs, l’1 de novembre de 2014 es va organitzar una mobilització internacional de solidaritat amb els habitants d’aquesta ciutat que va rebre el suport de personalitats i que va convertir aquesta data en el Dia Mundial de Kobane. La manifestació d’aquest any vol alertar de la situació que continua vivint aquest territori i demanar que Turquia faciliti l’entrada d’aliments i altres subministraments.

Turquia celebra unes noves eleccions legislatives aquest diumenge arran de la situació política sorgida dels comicis del passat mes de juny. En aquelles eleccions, l’AKP, el Partit de la Justícia i el Desenvolupament de Recep Tayyip Erdogan va perdre la majoria absoluta i va suposar l’entrada al parlament de la primera formació prokurda, el Partit Democràtic dels Pobles, l’HDP.