ANA MENÉNDEZ, presidenta de la FAVB "Volem posar en marxa una taula veïnal d'urbanisme que continuï convocant experts de diferents àmbits, com són l'acadèmic, l'àmbit de les decisions polítiques municipals i de la ciutadania."

A partir de tres eixos, ‘D’on venim’, ‘On estem’ i ‘Cap a on anem’, les jornades han analitzat l’origen i evolució, l’estat i les possibles línies de futur de l’urbanisme a la ciutat. L’objectiu és fer una radiografia de les mancances i virtuts de l’entorn urbà de Barcelona, però sobretot tenir elements per proposar noves línies d’intervenció que s’adequïn a les necessitats dels ciutadans.

Els debats han tractat qüestions com les polítiques de sòl, el dret a l’espai públic o la necessitat de fer un nou planejament urbanístic amb una perspectiva metropolitana. El fòrum ha comptat amb la participació de diferents actors com la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya; les cooperatives La Hidra, CelObert, LaCol, i Raons Públiques; l’Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà; el Col·lectiu Punt6 i Territoris Oblidats.