L’Ajuntament ha obert un expedient sancionador contra els propietaris del Bloc Llavors. Ja ho va anunciar fa una setmana la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, i aquest dimarts s’ha fet efectiu després del desnonament de les sis famílies que hi vivien. Segons el consistori, els titulars de l’immoble han incomplert el Decret 17/2019, que els obliga a oferir un lloguer social als inquilins en situació de vulnerabilitat.

Mig milió d’euros

Martín ha assegurat que les sancions poden pujar als 90.000 euros. Per tant, com que la propietat ha deixat sense un lloguer social a sis famílies, la multa podria superar el mig milió d’euros. La regidora d’Habitatge ha insistit que la voluntat del consistori no és recaptar diners sinó “corresponsabilitzar els grans propietaris, que han contribuït a aquesta emergència d’habitatge, perquè donin solucions”. “No pot ser que tot el pes recaigui sobre l’Ajuntament”, ha afegit.

Crítica al govern

Els portaveus municipals també han criticat la forma en què s’ha fet el desnonament. Lucía Martín ha assegurat que “és incomprensible que fa dos dies el govern obligués els propietaris a oferir lloguers socials les famílies vulnerables” i que ara n’hagi facilitat el desnonament “amb uns dispositius policials desproporcionats“. La regidora, tal com ja havia anunciat a primera hora del matí a través del seu compte de Twitter, també ha dit que “és intolerable” que durant el llançament no s’hagi facilitat l’actuació dels serveis municipals per atendre les famílies.