L’Ajuntament ha iniciat els tràmits per sancionar la propietat del Bloc Llavors, al barri del Poble-sec. Ho ha anunciat la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, que ha insistit al fons titular de la finca perquè ofereixi un lloguer social a les sis famílies en situació de vulnerabilitat que tenen dret a rebre’l. És el que estableix el Decret 17/2019 aprovat fa pocs mesos per la Generalitat. Segons el consistori, si s’aplica aquesta norma les sancions poden ser de fins els 90.000 euros però es podrien sumar a altres procediments que podrien comportar l’expropiació de la finca.

Defensa del bloc

El consistori no descarta que aquestes sancions arribin un cop s’hagi executat el desnonament ordenat dimarts per la justícia. Després de les pressions veïnals que s’havien viscut en els darrers quatre intents de llançament, la jutgessa va autoritzar els mossos per fer-ne un desnonament amb data oberta, és a dir, sense dia ni hora concrets. Per impedir-ho, aquest dimarts una quarantena de persones han passat la nit al bloc.

Aquesta però no és l’única protesta que s’ha fet, aquest dimecres una vintena de persones han accedit a les oficines dels administradors del Bloc Llavors per reclamar una negociació que aturi el llançament.