Els advocats admeten que l’opció de la videoconferència va ser desestimada pel Tribunal Constitucional en el cas de Carles Puigdemont. Però consideren que per a Jordi Sànchez “res no impedeix acceptar-la”, ja que el candidat es troba a disposició de la justícia espanyola.

Per això demanen a Llarena que “procedeixi a habilitar les mesures necessàries” perquè el diputat pugui “prendre part” en la sessió d’investidura, “de conformitat amb el requeriment formulat per les Nacions Unides”.

Roger Torrent creu que Llarena té “una oportunitat d’or”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat aquest dimarts que la proposta de Jordi Sànchez vol ser efectiva i no només un intent per posar en evidència l’Estat. Torrent s’ha negat a acceptar la possibilitat que Llarena pugui denegar el permís a Sànchez i ha afirmat que “em costa entendre que no faci cas d’una resolució de l’ONU que és molt clara”. Pel president del Parlament, el jutge té “una oportunitat d’or” per rectificar i no seguir vulnerant els drets polítics del diputat Jordi Sànchez” i, per extensió, “d’una majoria del Parlament i d’una majoria del poble de Catalunya”.