Sis persones han estat detingudes aquest dimarts pels Mossos d’Esquadra per les protestes del 30 de gener al Parc de la Ciutadella, quan centenars de manifestants van saltar-se el cordó policial i van arribar fins al Parlament. Totes han quedat en llibertat al llarg del dia, en espera que el jutge els citi a declarar. Se’ls atribueixen tres presumptes delictes: atemptat a l’autoritat, desordres públics i desobediència.

Les detencions s’han fet a Malgrat de Mar (2), Arenys de Mar, Solsona, Òrrius i el Pont de Vilomara, en el marc d’una investigació policial oberta després de l’entrada massiva de manifestants al Parc de la Ciutadella el dia en què Carles Puigdemont havia de ser investit president de la Generalitat, un ple que el president del Parlament va acabar ajornant. La protesta es va allargar durant unes hores, després que els concentrats van decidir aixecar l’acampada que hi volien mantenir fins que hi hagués investidura.

L’operació s’ha produït just el dia que la Guàrdia Civil ha detingut una integrant dels CDR per les mobilitzacions de Setmana Santa per suposats delictes de rebel·lió i terrorisme. Tot i la coincidència temporal, els Mossos d’Esquadra asseguren que les dues operacions no tenen cap relació, ja que la de la policia catalana es desprèn de diligències policials, mentre que la de l’institut armat ha estat ordenada per l’Audiència Nacional.