L’alcaldessa, visiblement enfadada, ha retret als grups que s’alineïn amb la multinacional Agbar que assegura que ha invertit milions en advocats per portar la multiconsulta als jutjats “amb una bateria judicial contra aquest Ajuntament i no contra aquest govern” ha subratllat. “Seguirem plantejant la necessitat de preguntar a la ciutadania, i no tindrem por”. Colau ha defensat el reglament de participació de la multiconsulta, fet amb l’assessorament dels serveis tècnics del consistori.

Des del PDeCAT, la votació evidencia el final del mandat del govern Colau. “Volen fer una multiconsulta amb preguntes pròpies i que paguem tots la festa”, ha etzibat el regidor Raimond Blasi. En la mateixa línia, Ciutadans ha retret que les preguntes de la multiconsulta siguin de l’interès del govern i ha afegit que “mai abans no s’havia demanat la municipalització de l’aigua”. El PP ha lamentat que la consulta es vulgui fer “a tota costa, de forma ideologitzada i malament”. Per la seva banda, el PSC, que també hi ha votat en contra, ha considerat que la participació de la multiconsulta serà un fracàs i que es demana amb presses el vot dels grups perquè s’acaba el mandat.

L’únic partit que ha donat suport a les dues preguntes és ERC, que tot i així ha estat molt crític amb el govern i li ha retret que no hagi tingut en compte a la ciutadania per elaborar la multiconsulta. La CUP, per la seva banda,  ha votat en contra de la pregunta de la municipalització de l’aigua perquè considera que les qüestions sobre drets fonamentals no han de ser a la multiconsulta i que el govern ja hauria d’estar treballant per la municipalització de l’aigua. En canvi, sí que ha votat a favor del canvi de nom de la plaça d’Antonio López pel d’Idrissa Diallo. El regidor adscrit s’ha abstingut en les dues votacions.

Abans de començar la sessió plenària el govern ha retirat les dues preguntes pròpies que portava també a votació, que havien de rebre el suport de dues terceres parts de la cambra per tirar endavant. L’una era sobre uns terrenys del carrer del Rec Comtal i, l’altra, sobre ampliar l’ús del sòl per a habitatge al 22@.