El futur del tramvia i de la multiconsulta es juga, en bona part, en el ple d’aquest dimarts a l’Ajuntament. En una sessió extraordinària, el Consell Plenari ha de debatre dues promeses electorals d’Ada Colau que tenen problemes per prosperar. El protocol per a l’ampliació del tramvia de les Glòries a Verdaguer tindrà el rebuig de la majoria de l’oposició malgrat els intents del govern per convèncer ERC. El Ple ha de decidir si avala les quatre preguntes de la multiconsulta, un procés que acumula 10 recursos judicials en contra i una investigació de la fiscalia.

Debatrà també les proposicions, precs i preguntes que els grups de l’oposició van presentar al ple del 23 de març i que no es van tractar perquè la sessió es va acabar suspenent. En aquell ple va quedar també pendent el debat sobre el tramvia. El protocol entre l’Ajuntament i l’ATM per impulsar l’obra tindrà el rebuig majoritari amb els vots en contra del PDeCAT, Cs, ERC, el PP i la CUP. Els vots favorables de BComú, el PSC i el regidor no adscrit queden lluny de la majoria absoluta. Els últims intents de Colau per convèncer ERC -que discrepa sobre el model de gestió– han estat en va.

El debat de la multiconsulta no estarà tampoc exempt de polèmica, sobretot després de saber-se que el procés té 10 recursos judicials en contra. El govern municipal hi veu al darrere directament o indirectament Agbar, per una pregunta sobre la gestió pública de l’aigua. El Ple votarà aquesta i l’altra pregunta que ha arribat per una iniciativa ciutadana (necessiten majoria simple) i les que ha plantejat el govern municipal (necessiten el suport de 27 regidors).

Tramvia i Diagonal, per partida doble

En la part d’impuls i control, Ciutadans presenta una proposició que demana al govern que impulsi la reforma de la Diagonal entre el passeig de Gràcia i el de Sant Joan, prenent d’exemple la transformació del mandat anterior però amb ajustos. Per la seva banda, ERC porta a debat una proposta perquè, si el govern no tanca un conveni amb l’ATM sobre el model de gestió del tramvia, destini els diners a finançar mitjans públics com l’L9 o els FGC.