Debatrà també les proposicions, precs i preguntes que els grups de l’oposició van presentar al ple del 23 de març i que no es van tractar perquè la sessió es va acabar suspenent. En aquell ple va quedar també pendent el debat sobre el tramvia. El protocol entre l’Ajuntament i l’ATM per impulsar l’obra tindrà el rebuig majoritari amb els vots en contra del PDeCAT, Cs, ERC, el PP i la CUP. Els vots favorables de BComú, el PSC i el regidor no adscrit queden lluny de la majoria absoluta. Els últims intents de Colau per convèncer ERC -que discrepa sobre el model de gestió– han estat en va.

El debat de la multiconsulta no estarà tampoc exempt de polèmica, sobretot després de saber-se que el procés té 10 recursos judicials en contra. El govern municipal hi veu al darrere directament o indirectament Agbar, per una pregunta sobre la gestió pública de l’aigua. El Ple votarà aquesta i l’altra pregunta que ha arribat per una iniciativa ciutadana (necessiten majoria simple) i les que ha plantejat el govern municipal (necessiten el suport de 27 regidors).

Tramvia i Diagonal, per partida doble

En la part d’impuls i control, Ciutadans presenta una proposició que demana al govern que impulsi la reforma de la Diagonal entre el passeig de Gràcia i el de Sant Joan, prenent d’exemple la transformació del mandat anterior però amb ajustos. Per la seva banda, ERC porta a debat una proposta perquè, si el govern no tanca un conveni amb l’ATM sobre el model de gestió del tramvia, destini els diners a finançar mitjans públics com l’L9 o els FGC.