El 9 d’abril del 2017 Carme Chacón va morir de forma inesperada, als 46 anys. Un any després, els companys de partit li han retut un homenatge, encapçalat pel primer secretari, Miquel Iceta, i altres dirigents socialistes, com José Montilla, Àngel Ros, Núria Marín, José Zaragoza, Eva Granados i Javi López, així com els pares, la germana i altres familiars de l’exdirigent socialista. L’acte s’ha celebrat a la nova seu del PSC, al Poblenou, inaugurada fa tot just dos mesos.

De fet, una de les iniciatives per recordar Chacón ha estat batejar amb el seu nom un dels espais del nou local, el Casal Socialista Joan Raventós. A partir d’ara, la sala de premsa porta el nom de l’exministra i exregidora d’Esplugues de Llobregat. D’altra banda, el PSC prepara un llibre sobre la trajectòria de Chacón, amb un recull de discursos i intervencions seves, il·lustrats amb fotografies que s’han convertit en icòniques, com la de l’exministra de Defensa passant revista a les tropes embarassada, el 2007, de set mesos.

sala premsa PSC Carme Chacon

 

“Catalunya i Espanya, el PSC i el PSOE, estarien millor amb ella”, ha afirmat Iceta durant l’acte. La mare de Chacón, Esther Piqueras, ha subratllat el “gran llegat polític a favor de l’entesa entre Catalunya i Espanya” que ha deixat la seva filla, “una gran socialista de principi a fi”.

Iceta Carme Chacon homenatge seu PSC

Homenatge a Chacón al Congrés

El PSOE també té previstos diversos homenatges. Aquest dimarts, dia 10, celebrarà un gran acte al Congrés, on Chacón va ser diputada entre el 2004 i el 2011, durant els dos mandats de José Luis Rodríguez Zapatero. Hi participaran figures destacades del PSOE i també del PSC.

L’any passat, militants i companys del partit ja van fer un acte en record de l’exministra. Chacón també va rebre la Creu de Sant Jordi a títol pòstum, per la seva dedicació i “preocupació constant pels problemes socials”.