JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat: "Hem fet tot l'esforç possible per aconseguir adaptar totes aquestes exigències i reivindicacions d'ERC a allò que ens podem comprometre a desenvolupar." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC: "Allò que el govern d'Ada Colau deia que era impossible fa uns dies, ara per fortuna dels veïns sembla que això ja és possible. // Hem aconseguit aquí que el govern cedeixi."

De les tres consultes que volia ERC per aturar els projectes hotelers de Drassanes, Rec Comtal i l’alberg de la Vila Olímpica, el govern s’ha compromès a fer-ne una. Janet Sanz ha explicat que es crearà una “comissió conjunta política i tècnica” que determinarà en 30 dies quines accions “viables jurídicament” pot emprendre l’Ajuntament per aturar l’alberg. La comissió posarà sobre la taula diverses propostes, més enllà d’una consulta veïnal: “Pot ser que hi hagi una opció de compra; per tant, valorem-ho”, ha dit Sanz. Tot i això, ha reiterat que en cap cas no es podrà revocar la llicència amb una consulta.

Pel que fa als altres dos projectes hotelers, el govern treballarà amb les entitats de Drassanes per “encaixar el projecte a l’entorn” i farà “una consulta per determinar els usos” d’una parcel·la contigua a l’hotel de Rec Comtal. Paral·lelament al PEUAT, Sanz també ha explicat que aquest 2017 es doblaran els inspectors i els visualitzadors de pisos turístics il·legals fins a 80 efectius, i que el 2018 se’n sumaran una trentena més: “L’objectiu és que ens puguem trobar que el 2023 la situació estigui sota control”.

“Si tot va endavant, hi votarem a favor”

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha comparegut pocs minuts després que Janet Sanz per explicar el nou posicionament dels republicans. Tal com va afirmar a BTV, Bosch ha dit que en les darreres hores s’ha aconseguit “fer possible allò que el govern de Colau deia que era impossible fa uns dies”. Tot i això, Bosch ha assegurat que cal esperar a “veure negre sobre blanc” en el redactat final del pla d’allotjaments turístics: “Si hi estem d’acord fins a l’última coma, hi votarem a favor. Si no, haurem de votar una altra cosa”, ha sentenciat.