ANNA GABRIEL, diputada de la CUP "Fem un emplaçament al síndic de greuges perquè entenem que s'està podent incomplir la llei que preveu que en exercici de funcions els policies han de mantenir una actitud neutral. I creiem que, per exemple, en la recent concentració que hi va haver pel judici del regidor Garganté hi havia policia que estava en actiu i que, per tant, va participar d'aquelles concentracions i en exercici de les seves funcions. Per tant, no estaven mantenint aquesta neutralitat."

L’esquerra independentista ha fet pinya aquest divendres per denunciar que se sent perseguida per la policia. Les diputades Anna Gabriel i Gabriela Serra, i els regidors María José Lecha, Maria Rovira i Josep Garganté han explicat que les darreres denúncies als membres de la CUP i la manifestació dels cossos policials del dimarts, 17 de gener, poden anar en contra de la llei de policia catalana.

En aquest sentit, Gabriel ha assegurat que els agents de la Guàrdia Urbana que van concentrar-se a la Ciutat de la Justícia durant el judici a Josep Garganté per presumptes pressions a un metge, “no estaven mantenint la neutralitat” que exigeix la llei. Per aquest motiu insten el síndic de greuges a investigar si hi ha membres de la Guàrdia Urbana i dels Mossos que no estiguin sent neutrals. María José Lecha —que haurà d’anar a judici amb Maria Rovira per una denúncia d’agressions a un agent— ha advertit que “no ens callaran quatre perdonavides”.