“Sovint ens hem sentit sols en la institució, però acompanyats socialment”, ha sentenciat Ricard Gomà en una entrevista a ‘Les notícies de les 10’, de BTV. El líder d’Iniciativa ha explicat que el partit està treballant per articular una alternativa d’esquerres a la ciutat i ha admès que, per primera vegada, el motor de l’esquerra pot estar situat fora del PSC. Gomà no ha concretat si és partidari d’una gran aliança: “no és moment de plantejar una suma de sigles”, ha dit, però sí que ha instat a teixir “espais de complicitat” en les forces d’esquerres.

El líder ecosocialista ha expressat la voluntat de concórrer a les primàries de la formació per escollir el candidat a les eleccions de 2015. “La decisió la prendran els militants, però estem treballant en el projecte per poder continuar”, ha remarcat.

Reconeix que vol la independència

Vista la manca de definició de la coalició a l’hora de posicionar-se a favor o en contra d’adherir Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència, Ricard Gomà ha reconegut obertament ser independentista. “Sóc independentista en una força que és un punt de trobada entre independentistes i federalistes”, ha matisat. El líder ecosocialista també ha afegit que la coalició està compromesa amb el dret a decidir nacional i social, però també amb el dret a decidir en l’àmbit municipal “com a projecte de radicalitat democràtica”.

A l’equador del mandat de Xavier Trias, el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA ha acusat l’alcalde de “fer silencis de complicitat a les retallades”. “A Trias li agrada més ser alcalde que fer d’alcalde”, ha insistit Gomà, que creu que Trias “no ha liderat i no ha plantat cara al costat dels barris amb més les retallades”. El líder d’Iniciativa no ha descartat emprendre accions legals pel deute de la Generalitat amb l’Ajuntament, però ha admès que es tracta d’un problema més polític que jurídic i que cal fer pedagogia a la ciutadania sobre les afectacions que té.