En una entrevista a ‘Les notícies de les 10’, de BTV, Jordi Portabella ha assegurat que li costa identificar el rumb de l’equip de govern, especialment pel que fa a les polítiques per convertir Barcelona en capital d’estat. El republicà veu insuficients els passos per preparar el futur, i considera que la ciutat no té prou pes per construir estructures pròpies. “És necessari que la ciutat participi de la gestió de l’anella logística, amb el port, l’aeroport, i el tren”, ha dit. Portabella s’ha mostrat decebut per diverses iniciatives que no han prosperat, com el pagament dels impostos de la ciutat a l’Agència Tributària de Catalunya o l’adhesió de la capital a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

“CiU ha de ser conscient del moment històric que viu el país i també la seva capital”, ha dit. Portabella ha explicat que el partit que lidera té estudis que ratifiquen que una gran majoria de la ciutat està a favor de la consulta i vol que Catalunya sigui un nou estat. “El sí guanyaria a nou de cada 10 districtes amb un percentatge de diferència superior al 10%.”

El president del Grup Municipal d’UxB ha remarcat la distància entre un acord entre CiU, ERC i el PSC de l’entesa entre CiU i el PP. Segons el polític republicà, hi ha una importamt diferència de gestió i priorització entre les dues opcions d’entesa.

Sobre el seu futur polític, Portabella l’ha vinculat amb la consulta. “És agosarat parlar del futur polític quan l’any que ve hi haurà un referèndum que ho canviarà tot”. Enquestes pròpies donen els republicans com a segona força política en intenció directa de vot a la ciutat.