ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Aquesta proposta es basa en els incompliments del propi govern municipal en les seves pròpies promocions d'habitatge i a sobre, la immensa majoria d'aquestes vivendes no seran una realitat en ni un sol dels quatrre anys de mandat de l'alcalde Trias." JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "El que jo posaria en més ombra de dubte és que això s'hagi de finançar amb una operació que no té res a veure amb l'habitatge social. Les finances municipals permetrien de sobres finançar 100 milions d'euros per un projecte d'habitatge social." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Creiem que avui l'alcalde ha fet dues coses. La primera, anunciar la privatització d'un servei públic d'aparcament i en segon lloc, utilitzar l'habitatge social com una excusa per camuflar aquesta privatització." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+DCat+RCat "Si es fa una inversió de 100 milions i resulta que ja hem tingut 60 milions de superàvit durant l'any passat, aquests 40 milions de marge que es volen vincular a la construcció d'una empresa mixta vinculada al pàrquing, nosaltres no acabem de veure com es lliga."

El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, creu que la mesura arriba tard i que es podria haver fet amb més intensitat gràcies a la solidesa de les finances municipals. Martí creu que hi ha molts dubtes sobre la cessió a les operadores privades del 60% dels aparcaments públics i dubta que l’operació sigui interessant des del punt de vista econòmic i de gestió.

Alberto Fernández Díaz (PP) considera que el pla arriba tard i que es basa en els mateixos incompliments dels compromisos en matèria d’habitatge que ha fet el govern municipal. El PP critica que la mesura arribi a mig mandat, un fet que farà que els nous habitatges no estiguin enllestits fins a 2015.

Ricard Gomà (ICV-EUiA) ha acusat Trias de “maquillar una operació de privatització dels aparcaments de la ciutat”. Els ecosocialistes suggereixen posar en règim de lloguer social “els milers de pisos buits que les entitats financeres o immobiliàries tenen a la ciutat”. Iniciativa acusa el govern de gastar-se els diners en “altres prioritats” com el passeig de Gràcia, la Diagonal, el Circuit de Montmeló o a “fer de banquer de la Generalitat”.

El president del grup d’UxB (ERC+Rcat+Dcat), Jordi Portabella, ha dit que l’ampliació del parc d’habitatges de lloguer hauria d’haver estat la primera proposta del mandat de Trias, impulsada per la potència de les arques municipals. Els republicans aproven el canvi de gestió dels aparcaments privats sempre que l’Ajuntament “n’obtingui un benefici net”.