CARLES MARTÍ, primer secretari de la Federació del PSC de Barcelona "Estem veient un ajuntament que a remolc dels lobbys i els mercats i a remolc de la Generalitat és incapaç de tenir cap personalitat ni cap protagonisme, és incapaç d'agrupar tots aquests esforços possibles, totes aquestes energies, tots aquests recursos que té l'Ajuntament i té el teixit social de la ciutat per plantar cara a la crisi d'una altra manera."

La campanya respon al títol de “Trias no funciona. Barcelona s’apaga”. Segons el PSC, el deute de l’administració catalana envers l’Ajuntament creix 6,93 euros per segon. La Federació del PSC ha posat en marxa un web que, amb el nom de Deutòmetre.cat, anirà actualitzant el comptador del deute. Els socialistes també han editat un vídeo, penjat a Youtube, en què recuperen intervencions de Xavier Trias sobre qüestions com el deute de Spanair, projectes com el cobriment de les vies de Sants, la remodelació de la plaça de les Glòries i la negociació del PAM. Tant en aquest vídeo com en una bateria d’imatges que han penjat a  Flickr, el PSC repreu a Trias que s’incrementi la desigualtat en  els barris, faltin polítiques a favor de la feina i prioritzi  projectes que beneficien només les classes altes, com la Marina del  Port.

Els socialistes creuen que Trias no està a l’altura dels problemes de la ciutat i que es dedica a resoldre els d’altres administracions.