El rei Felip VI a la inauguració de la fira Gastech a Barcelona

Felip VI ha presidit aquest dilluns la inauguració de la 30a fira Gastech 2018 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. El monarca ha tornat a la ciutat un mes després de l’última vegada, en l’acte d’homenatge a les víctimes del 17-A a la plaça de Catalunya.

En aquesta ocasió el monarca no ha estat acompanyat per cap conseller en representació del govern català. La Generalitat ha optat per enviar-hi el director general d’Energia, Pere Palacín, que no ha intervingut a l’acte. De fet, la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha inaugurat un altre saló paral·lel en el mateix recinte, anomenat Global Power & Energy, però no ha coincidit amb el rei.

Per part del Govern espanyol, hi han assistit la ministra per a la Transició Ecològica, Tesera Ribera, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

Gastech, un saló que torna a Europa

El saló més important del món especialitzat en gas natural i gas natural liquat se celebra entre el 17 i el 20 de setembre al recinte firal de Gran Via, després que les tres últimes edicions s’hagin fet a l’Àsia. Gastech torna a Europa en plena recuperació del sector del gas al continent. L’esdeveniment, de caràcter biennal, ocupa 50.000 metres quadrats i reuneix 600 expositors i més de 20.000 professionals del sector.

A Gastech s’hi presenten els darrers desenvolupaments i tendències en el sector del gas. També s’hi analitza l’impacte ecològic i l’horitzó del sector a l’estat i al món. Entre altres coses, es debatrà sobre el finançament de projectes i la interacció entre el gas i les energies renovables.

La fira del gas natural més important del món reuneix les principals empreses del sector a nivell mundial, entre les quals Total, Shell, Qatar Petrolium, Tokyo Gasm Gazprom, Novatech, Engine o Tellurian, entre moltes altres.