En una carta enviada des de la presó de Soto del Real i publicada al diari ‘La Vanguardia’, el president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart afirma que, després de l’alta participació a les eleccions del 21-D, “la majoria aclaparadora del sobiranisme demana actuar amb més generositat i sentit d’estat que mai”.

Jordi Cuixart també demana preservar el model lingüístic i d’escola catalana perquè el català “és una llengua d’acollida de milers de catalans vinguts d’arreu”. A més defensa que a Catalunya “mai s’ha exigit cap renúncia” i que tota suma enriqueix i fa més lliure els catalans.

Cuixart assegura que el poble català no defalleix mai tot i que les eleccions hagin estat, segons el seu punt de vista, il·legítimes. “No defallim en l’enfortiment dels grans consensos de país; units en la diversitat”, ha expressat.

Per acabar, recorda la resta de polítics empresonats, com Jordi Sánchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. S’ha mostrat convençut que “superaran les adversitats junts i amb la força de la tendresa i la il·lusió”.