En les eleccions municipals de Barcelona dels últims anys, el barri de Navas s’ha situat en la primera posició pel que fa a semblança amb el vot global de la ciutat de Barcelona. I no només ha estat el que més s’ha acostat als resultats, sinó que ho ha fet en el mateix ordre, és a dir, encertant, de la primera a l’última força present a l’Ajuntament. Això, però, acaba de canviar.

El barri de Navas, al districte de Sant Andreu, continua sent el que més s’apropa als resultats de Barcelona si mirem els vots obtinguts dels nou primers partits: els sis que han aconseguit representació l’Ajuntament i la CUP, Valents i Ciutadans. Per darrere, i ben a prop queda la Vila Olímpica.

Ara bé, si només comptem els partits que han aconseguit regidors, la Vila Olímpica té una diferència de 8,3 punts respecte dels resultats globals, i Navas se situa lleugerament per darrere, a 8,5 punts. Però hi ha un altre factor definitiu perquè la Vila Olímpica es converteixi en el nou Ohio (l’estat dels Estats Units que tradicionalment havia votat sempre qui es convertia en president). A la Vila OIímpica, amb els vots provisionals encara, hi ha guanyat la candidatura de Trias per Barcelona, mentre que a Navas ho ha fet el PSC, per cert, per molts pocs vots per davant de Barcelona en Comú.

Cal esmentar el barri de Can Baró, a Horta-Guinardó. Si només tenim en compte els partits que estaran presents a l’Ajuntament, també és dels que més s’acosta als percentatges assolits al conjunt de la ciutat.

Entre els que més s’allunyen del vot global hi ha les Tres Torres, Pedralbes, Sant Gervasi – la Bonanova, i Ciutat Meridiana.

Cap encertant en l’ordre

Analitzant les dades en clau de si s’apropen o s’allunyen dels resultats de Barcelona, també es detecta aquest cop que no hi ha cap barri que hagi encertat la correlació de forces. Una de les possibles explicacions és que el segon lloc ha estat molt disputat. De fet, caldrà veure si els resultats definitius provoquen algun canvi en la segona i tercera posició que a hores d’ara ocupen Jaume Collboni i Ada Colau.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?