L’Ajuntament ha fet pública la proposta guanyadora del concurs per reformar la rambla del Carmel. La UTE ESTEYCO – Josep Ferrando – EMF s’ha imposat amb la proposta titulada 5 en 1, les Rambles del Carmel, que aposta per pacificar el trànsit proper a la banda del Carmel i ampliar l’espai públic amb molt més arbrat. Ara caldrà redactar-ne l’avantprojecte i després concretar el projecte executiu, uns tràmits que es poden allargar durant un any.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, no ha volgut fixar cap data d’inici d’obres perquè “no tenim ni projecte ni pressupost” assignat. Tot i això, es calcula que els treballs podrien començar a mitjans del 2020 si es compleixen els terminis. Sanz ha destacat que la proposta guanyadora “posa verd on hi havia gris” i que converteix la rambla del Carmel en “un espai d’estada amb un increment del verd urbà”.

rambla Carmel reforma

Trànsit pacificat a la vorera Carmel

La proposta guanyadora preveu convertir els tres carrils més propers al Carmel en una plataforma única amb voreres més amples i un sol carril per a serveis i el transport públic, així com un carril bici unidireccional i més arbres (és el que es veu a la part esquerra de la imatge inferior). La regidora d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, ha dit que el trànsit veïnal podrà continuar accedint a la via, però que “no serà un espai preferent per al trànsit de pas”.

secció rambla Carmel

El trànsit en sentit Collserola i el que va en direcció centre ciutat passarà pel mateix costat al carrer de les Ciències (vorera de la Font d’en Fargues i Horta). En aquest tram s’afegiran murs verds amb més arbres i una mitjana central per separar el trànsit, com es veu a la dreta de la imatge superior.

Cinc rambles en una

Tota la plataforma central de la rambla del Carmel es dividirà en cinc parts. La més propera al CAP es convertirà en un jardí amb mirador. A partir del carrer de Dante, serà molt més ampla i es configurarà una gran plaça amb una grada. La part central (entre Llobregós i Granollers) inclourà una pèrgola i serà un espai polivalent per a mercats i fires.

La part que queda sobre el pavelló poliesportiu es destinarà a la celebració d’activitats esportives o culturals. Finalment, a la part més propera a la boca nord del túnel de la Rovira s’hi farà una grada perquè tota aquesta àrea quedarà coberta.